”PINKI” VRAĆEN ZEMUNCIMA

Inicijativa Gradske opštine Zemun da se Sportsko kulturni centar ”Pinki” vrati pod okrilјe Grada Beograda kako bi se što pre obnovio urodila je plodom. Prestonički odbornici na sednici Skupštine Grada Beograda usvojili su Odluku o osnivanju privrednog društva SRC ”Pinki” d.o.o. Beograd.

Kompanija NIS, koja je bila većinski vlasnik ovog zdanja sa 49 odsto udela u kapitalu, očigledno je pronašla pravni modalitet, kako bi “Pinki” bio vraćen Gradu na upravlјanje.

Stanje ove sportske hale poznate po značajnim sportskim takmičenjima, koncertima svetskih zvezda, ali i rasadniku sportskih talenata koji su ovde načinili prve uspehe je u veoma lošem stanju. Objekat prokišnjava, izolacija je neadekvatna, unutrašnje prostorije su loše organizovane, zbog čega ovaj objekat više ne ispunjava savremene standarde.

”Biće potrebno najmanje godinu dana od preuzimanja, da budu sređeni papiri i sva pitanja unutrašnje organizacije. Treba da se uradi projekat koji će pokazati da li je bolјe da “Pinki” bude rekonstruisan ili srušen”, kaže predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačivić, koji ne krije zadovolјstvo što je ovo pitanje konačno pokrenuto i što će Zemunci dobijaju halu kakvu zaslužuju.

Kompleks “Pinki” čine velika i mala sportska hala, kuglana, zatvoreni bazen, teretana, kafići, obrazovne ustanove i to na prostoru od oko osam hilјada kvadrata.

Za rukovodioca ovog sportsko-kulturnog kompleksa imenovan je aktuelni član Veća GO Zemun Stanislav Glumac.